dimecres, 23 de febrer del 2011

Poema sobre el treball La dona a la finestra de Dalí

1. Torna a penjar la imatge del quadre La dona a la finestra de Dalí al teu blog i també la història que vares escriure.



    La dona de la foto nom Lídia, filla del compte de Ripoll, té 23 anys, ella és una atlota molt alegre i s'enamora fàcilment. Té un somriure que ningú no li lleva. Però un dia el seu pare la va obligar a casar amb un emperador al qual no estimava. Ella estava enamorada d'un tal Sebastià, professor de català i capità de la barca 5-BA-I-3962 .

   En Sebastià es va convertir en un home frustrat per aquest fet. Coneixia els sentiments de na Lídia, sabia que perdia l'oportunitat d'estar amb l'amor de la seva vida. No entenia aquesta situació i aquest canvi que es presentava en la seva vida, ja que tenien somnis junts per complir. 

  L'emperador amb qui l'obligaven a casar-se era un home molt gelós, possessiu, antipàtic i grosser. Per por de perdre-la, la tenía tancada en una habitació on només la podia visitar son pare, les criades i ell mateix.

   Ella estava condemnada a viure tota la seva vida tancada a l'habitació i pensava que no li devia importar gens a son pare ja que permetia aquesta situació. Pensava que li devien importar més els doblers que res.

   Ella estava molt trista i ferida,  pensava que no tornaria a veure en Sebastià, i que no podria casar-se amb ell, ni conèixer món... La seva vida s'havia vist truncada.

   El compte de Ripoll l'havia fet casar amb l'emperador per tenir mes riqueses i possessions.  Na Lídia no deixava de pensar en ell i tot el temps mirava  la mar, a veure si trobav alguna resposta als seus pensaments...

2. Activitat final: Amb totes les eines que t'he donat ara arriba l'hora que, a partir de la història que tu mateix/a has creat, escriguis un poema. Ha de tenir quatre versos com a mínim. Anima't, i  li podrem mostrar a na Carolina, estarà conteta. Pensa que ja tens la protagonista del poema i l'argument, ja és molt.

                     Procura emprar les següents figures retòriques: Personificació, metàfora, comparació... i empra un llenguatge més bell... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada